Roger Waters koncert I Royal Arena

Roger Waters gav en spektakulær koncert i Royal Arena i København mandag den 17. april. Waters er kendt for sine politiske paroler, symbolik og slagsange, og det var netop, hvad publikum blev bombarderet med under den to lange sæt lange koncert. Waters startede med at kommentere på sin seneste polemik om Ukraine, Israel og The Weeknd. Han opfordrede sine fans til at ‘fuck off’ til baren, hvis de ikke brød sig om hans politiske synspunkter, hvilket viste sig at være en relevant opfordring.

Waters brugte visuelle virkemidler, der overmandede musikken til tider, men det var et spektakulært skue med flyvende får i ‘Sheep’ og svævende svin i ‘In the Flesh’. Waters’ morbide underholdning var så filmisk, at Royal Arena næsten fremstod mere som en biograf end en koncertsal.

Waters spillede en kombination af sange fra sin solokarriere og tiden i spidsen for Pink Floyd. Symptomatisk stod en nyfortolket udgave af ‘Comfortably Numb’ stærkest, men generelt var det de mere kuriøse sangvalg, som overraskende nok blev aftenens mest bemærkelsesværdige musikalske oplevelser. En nærmest funky ‘The Powers That Be’ og episk ‘The Bravery of Being Out of Range’ imponerede i inspirerede versioner tidligt i showet, men det var klart, at det primært var en koncert for øjnene.

Waters er kendt for sine kontroversielle udtalelser, men hans musikalske talenter skal ikke undervurderes. Han er en af rockens statsmænd, der har altid været en gammel gnaven mand. Waters fylder 80 i september, men han har erklæret, at This Is Not a Drill er hans ‘first farewell tour’. Det er dog tvivlsomt, om vi har hørt det sidste fra Waters, der stadig har masser at byde på, både musikalsk og politisk.